KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Neden ILICA MTAL

• Bölümlerimizde 9. sınıfta tüm liselerde olduğu gibi aynı dersler okutulmaktadır.

• 10. ve 11. sınıflarda ise verilen kültür derslerinin yanında mesleğe yönelik derslerde okutulmaktadır.

• Günde ortalama 8 saat ders olmak üzere haftada 40 saat ders verilmektedir.

• 12. Sınıfta ise; 3308 sayılı kanun hükümleri doğrultusunda haftada iki gün okulda teorik eğitim bilgileri aldıktan sonra üç gün de iş yerlerinde (Bankalar, PTT, Telekom, Fabrika, Adliye,serbest muhasebeciler, kamu ve özel işyerleri vb.) beceri eğitimini uygulamalı olarak görmektedirler.

• Böylelikle öğrenci iken iş hayatı ile tanışmakta ve bu uygulamalı eğitimleri sırasında asgari ücretin %30'u oranında ücret almakta ve sigortaları ödenmektedir. Bu tutar 2023-2024 yılı için 3.420 TL olmuştur.

• KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) de en çok aranan bölümlerin başında okulumuzdaki bölümler gelmektedir.

Yayın: 20.07.2020 - Güncelleme: 28.09.2023 18:20 - Görüntülenme: 396