T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SEYDİŞEHİR - Seydişehir Ilıca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mezuniyet Sonrası İş İmkanı

 

Okulumuzdan mezun olan öğrenciler Kamu Personeli Seçme Sınavına göre (KPSS ) Lise mezunu şartı aranan tüm kadrolara atanabilirler. Ayrıca mezun oldukları alanların ve dalların şartlarına göre resmi ve özel sektörde çalışabilirler.

 

Okulumuzun Adalet Alanı Zabit Katipliği dalından mezun olan öğrenciler; Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı, Cumhuriyet başsavcılıkları, Mahkemeler, Hukuk büroları, Noterlikler, Yüksek Seçim Kurulu, Ceza infaz kurumları ve tutukevleri, Özel güvenlik şirketleri, Bankalar ve sigorta şirketleri gibi özel firmaların hukuk departmanları, takip birimleri vb. yerlerde çalışabilirler. 

 

Okulumuzun Muhasebe ve Finansman Alanı Bilgisayarlı Muhasebe dalından mezun olan öğrenciler; Finans, muhasebe ve dış ticaret gibi ticari faaliyeti olan her türdeki kurum/kuruluşlar,Muhasebe, ön muhasebe ve mali müşavirlik, Yeminli mali müşavirlikler,Şirket ve işletmelerin muhasebe birimleri vb. yerlerde çalışabilirler.

 

      Okulumuzun Büro Yönetimi alanı Yönetici Sekreterliği dalından mezun olan öğrenciler; Resmi veya özel Sağlık Kurumlarında Tıbbı Sekreter, Yönetici Asistanı,Şirket ve İşletmelerde Yönetici Sekreteri ve Asistanı,Tıbbı Tanıtım ve Pazarlama elemanı olarak çalışırlar.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.07.2020 - Güncelleme: 28.09.2023 18:16 - Görüntülenme: 232
  Beğen | 0  kişi beğendi